bedrijfsleven

Nature For Health werkt graag samen met zorgverleners, zorgverzekeraars, en ondernemers met een maatschappelijke missie. Van lokale zorginstellingen en bedrijven tot internationale marktpartijen. Ons doel is het op gang brengen van een nieuwe ‘bedrijvigheid’ op het vlak van natuur en gezondheid, met start-ups, nieuwe methodieken, diensten en producten.

Wij stimuleren en faciliteren de oprichting van zgn. living labs met ruimte voor onderzoek en ontwikkeling van methodieken en producten op het gebied van natuur en gezondheid. Deze labs bieden goede mogelijkheden voor winstgevendheid én dragen bij aan de wetenschappelijke onderbouwing van de inzet van natuur bij het herstel van ziekten, bij preventie en bij gezond en vitaal ouder worden.

Voorbeelden van living labs: Dementietuinen van Thebe en De Wever, Hof van Puccini.

We zijn ook voorstander van de ontwikkeling van zorgverzekeringen met een duidelijke groene component, en het opnemen van “natuur op doktersrecept” in gezondheidsprogramma’s en in de basisverzekering.

Bent u als ondernemer geïnteresseerd in de (markt-)mogelijkheden van “groen en gezond” en/of het opzetten van een living lab? En wilt u weten hoe Nature For Health u daarbij kan ondersteunen? Neem dan contact op via info@nfhfoundation.com