Vitura is een van de living labs van NFH. De groene, natuurlijke omgeving helpt mensen hun vitaliteit duurzaam te verbeteren. Hier leren mensen hun veerkracht te vergroten en te herstellen van langdurige, stressvolle situaties. Deelnemers ontdekken zelf, geholpen door een multidisciplinair team van professionals, wat voor hen de ideale aanpak is. De speciaal hiervoor ingerichte tuinen en de omliggende natuur dragen volop bij aan herstel en preventie.

Het team bestaat uit vakspecialistische therapeuten (psychotherapeut, fysiotherapeut, vaktherapeut beeldend, vaktherapeut tuin) en een hovenier. Uitgangspunt is een multidisciplinaire en holistische benadering, in combinatie met de tuin en natuurlijke omgeving. Al sinds de start gebruiken wetenschappers de resultaten van de behandelmethode voor hun onderzoek. De uitkomsten daarvan zetten ze in om de methode verder te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op: www.vitura.nl.

Bij dit project zijn op dit moment betrokken: UPP, SHFT, SLU, NAHC AB, Rabobank Hart van Brabant, provincie Noord-Brabant, Productschap Tuinbouw, Achmea, Van Helvoirt Groenprojecten en Stichting Prisma.