Nature For Health had tot 2018 een Raad van Advies om te adviseren over de inhoud van onderzoek en de kwaliteit en toepasbaarheid van natuur voor gezondheid-maatregelen in de praktijk.

De Raad van Advies bestond uit:

  • J.A. Roukema (Oncologisch chirurg in St. Elisabeth Ziekenhuis, Hoogleraar oncologie Tilburg University)
  • G. Van Lomwel (Achmea)
  • C. Ward Thompson (Directeur OPENspace Research Centre, Edinburgh, VK)

De Raad van Advies wordt vervangen door een Nature For Health Stakeholder Group, die in 2020 zal worden opgezet.

De Nederlandse invulling van de Stakeholder Group vindt plaats via Werk Inspiratie Sessies (WIS) Natuur & Gezondheid.

Nature For Health heeft in de afgelopen jaren in Noord-Brabant (NL) geregeld brainstorm- en informatiesessies georganiseerd. Verscheidene organisaties en mensen op het vlak van groen, overheid en gezondheidszorg praatten daar over de relatie tussen dementie en gezondheid. Die sessies hadden de naam DWD – Dementie Werk Dagen. Voor de sessies werden ook studenten uitgenodigd om hun werk te presenteren.

Gaandeweg werd het onderwerp van deze sessies verbreed. NFH heeft daarom besloten om vanaf de tweede helft van 2019 Werk Inspiratie Sessies (WIS) over het bredere thema natuur/groen en gezondheid te organiseren, mede ter verdere invulling van de NFH forumfunctie.

In 2020 starten we met Seizoensbijeenkomsten Natuur & Gezondheid.

 

2013-06-19 14.57.09

Heeft u ideeën voor de Nature For Health Stakeholder Group, waaronder WIS Natuur & Gezondheid, of wilt u meedoen? Neem gerust contact met ons op via info@nfhfoundation.com