Op 4 juni 2021 ondertekenden Bloom Healthy Life – Ameland  en Nature For Health (NFH) een samenwerkingsovereenkomst, gericht op het helpen creëren van duurzaam, natuurgerichte zorg en zorgtoerisme op het Waddeneiland Ameland.

De focus van de overeenkomst is: “Vakantie vieren en vitaler worden op Ameland – Plezier beleven aan een gezonder leven”.  Het helend landschap staat dus centraal.

Ameland heeft grote potenties op het vlak van het combineren van zorg, natuur, landschap en toerisme. De mooie omgeving met kuurdoorduitstraling met eilandgevoel is in trek bij zowel Nederlanders als buitenlanders. Ameland heeft van zowel laagste fijnstofniveau van Nederland als zoutwaterbronnen. Er zijn geweldige combinatiemogelijkheden van zorg en toerisme. Ameland heeft tevens een ‘Golden Quality Coast Award’ ontvangen. Dit is een certificering van de internationale organistie Green Destinations, waarmee NFH samenwerkt.

Bloom Healthy Life (BHL) biedt op Ameland vitaliteitsprogramma’s in een ambulante residentiele setting en binnen het eigen zorgnetwerk. Of, zoals Kees van der Ploeg, voorzitter van het BHL bestuur zegt: “Omarm het plezier van gezonder leven in de schoonste lucht van Nederland!

Bloom Healthy Life en NFH gaan in het kader van de samenwerking visies, ervaringen en kennis uitwisselen, mede over de vernieuwende kanten van het Bloom Healthy Life-initiatief.  NFH en Bloom Healthy Life werken tevens samen bij het uitrollen van meer natuurgerichte zorglocaties op andere plaatsen in Nederland of daarbuiten.

Voor meer informatie, mail ons graag via info@nfhfoundation.com