Berkel-Enschot, Terschelling, 7 juli 2023

De Council van de Stichting Nature For Health (NFH) heeft Arjan Berkhuysen tot nieuwe bestuursvoorzitter gekozen. Hij volgt Sabine Pinedo op, die besloten had haar voorzitterschap neer te leggen na meer dan 3 jaar actieve betrokkenheid bij NFH.

Arjan Berkhuysen studeerde Bedrijfskunde en werkte voor organisaties als P&O Nedlloyd, WNF en als directeur van de Waddenvereniging.

Arjan bouwt en draagt ​​graag bij aan nieuwe initiatieven voor een gezonde en groene leefomgeving, waaronder natuurherstel, zoals de Nederlandse vismigratierivier, NL2120 en het ‘European Open Rivers Programme’. Tegenwoordig onderzoekt Arjan hoe westerse samenlevingen weer contact kunnen maken met de natuur, in het besef dat we allemaal deel uitmaken van de natuur. Voortbouwend op het concept van Earthfulness, brengt hij wetenschappers, kunstenaars en beoefenaars samen om effectievere praktijken te ontwikkelen die ervoor zorgen dat we ons in het dagelijks leven weer verbonden voelen met de aarde. Arjan woont met zijn vrouw en dochter op het eiland Terschelling.

Arjan zegt over zijn verkiezing als NFH bestuursvoorzitter: “Ik merk dat de natuur- en zorgsectoren nog behoorlijk verschillende werelden zijn, terwijl er bij ‘groene zorg’ juist zoveel te winnen valt. Die samenwerking biedt kansen voor natuur, gezondheid van mensen en ook het verkorten van wachtlijsten in de zorg. Daar wil ik graag aan bijdragen, en ben daarom heel blij dat ik dat met zo’n ervaren organisatie op dit gebied als NFH mag doen.”

NFH executive Rob Wolters zegt namens NFH: “We zijn heel erg blij met het toetreden van Arjan. Hij is de goede mens op de goede plaats op het goede moment. Arjan is een verbinder, innovatief en hij brengt mensen op een natuurlijke manier samen, en wijst hun op het belang van verbondenheid met de natuur. Dat is wat we nodig hebben in onze maatschappij, maar ook vooral in de gezondheidzorg”.

Hij vervolgt: “We zijn dankbaar voor de inbreng die Sabine Pinedo heeft gehad. Ze heeft veel betekend voor de verbinding van Nature For Health met het hart van de gezondheidszorg en heeft er mede voor gezorgd dat NHF zich in een paar jaar tijd heeft ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie op haar veld”. 

Arjan zal samen met het bestuur, de directie en het implementatie team een nieuwe koers uitzetten voor de komende jaren.