Logeerhuis FRITS was de eerste pilot van het initiatief Nature on Your Mind van Nature For Health (NFH) in samenwerking met de Green Mental Health en de Buitendokters.

In het kader van ‘Nature on Your Mind’ heeft NFH bevorderd gezondheids-  en welzijnsorganisaties (verdere) stappen op het vlak van de vergroening te laten maken, mede door het gebruik van de natuur en het landschap voor stabilisatie en herstel van patiënten / gasten.

FRITS ligt in Baarle – Nassau op landgoed Cruyshof, 15 hectare groot, en is omgeven door een prachtig landschap met weilanden, bossen, vijvers, houtwallen en oude bomen.

Bij FRITS kunnen mensen met een ontwrichtende ervaring tot rust komen en aan hun herstel werken om zo gesterkt weer terug te keren naar hun normale leefsituatie. Mensen die tijdelijk bij FRITS logeren worden gasten genoemd. Zo ervaren zij dit ook. Bij FRITS streeft men naar zelfvoorziening. De ligging van FRITS in de natuur zorgt ervoor dat mensen weer tot zichzelf komen. Het biedt een adempauze,  wat een positieve invloed heeft op het leven. De ervaringen van mensen die bij FRITS verblijven of hebben verbleven zijn zeer positief. Allen noemen de helende werking van de natuur en het landschap.

De doelstelling van het project was het implementeren van Nature on Your Mind bij het Logeerhuis FRITS voor het vergroten van de gebruiksmogelijkheden van natuur en landschap door gasten, het versterken van de natuur en het verlagen van zorgkosten.

De Nature on Your Mind aanpak is geïntegreerd in het initiatief de Groene GGZ, waarin NFH en IVN de krachten hebben gebundeld.

Voor meer informatie, zie https://centrum-frits.nl en http://www.nahf.nl/actie-nature-on-your-mind/ of email naar info@nfhfoundation.com of bel naar 06-53691866.