Green Mental Health congres en buitenfestival Natuur & Mentale Gezondheid

Op donderdag 25 juni 2020 organiseert Stichting Green Mental Health in samenwerking met IVN Natuureducatie, Staatsbosbeheer, LandschappenNL, Centrum Frits en verscheidene andere partners het congres en buitenfestival Natuur & Mentale Gezondheid op het landgoed Cruyshof in Baarle-Nassau.

! Mededeling: Vanwege het Corinavirus is het congres tot nadere orde uitgesteld. Meer informatie volgt later. 

Nature For Health is partner van het congres en buitenfestival en zal als spreker optreden, met accent op het belang van natuur voor mentale gezondheid. Daarbij zal aandacht worden gegeven aan het initiatief Nature on Your Mind.

Green Mental Health zegt over het congres op haar website: “Binnen Nederland is er een toenemende belangstelling voor projecten en activiteiten op het raakvlak van natuur en mentale gezondheid. De huidige maatschappij wordt steeds complexer en ons brein heeft de tijd nodig om af te koelen en te resetten. Waar kan dit beter dan in de buitenlucht, in een park en in de vrije natuur op een mooie stille plek waar minder prikkels zijn en nieuwe creatieve gedachten weer wortel kunnen schieten?

Er is in de afgelopen maanden een nieuwe ‘groene beweging’ ontstaan. Gepassioneerde mensen vanuit zorg- en natuurorganisaties hebben de krachten gebundeld en delen kennis en ervaringen die bijdragen aan een betere mentale gezondheid in de breedste zin van het woord. We informeren elkaar door middel van lezingen, workshops en buitenactiviteiten en wisselen kennis en ervaringen uit. Het doel van deze bijeenkomsten is dat er binnen Nederland een netwerk ontstaat van gelijkgestemden; mensen met een passie voor natuur en mentale gezondheid.

Waar kun je het beste een congres en buitenfestival organiseren over dit thema? In de buitenlucht natuurlijk. Een dag lang slaan we ons kamp op, op het twaalf hectare grote terrein van landgoed Cruyshof. We zijn te gast bij het respijthuis Centrum Frits in Baarle-Nassau, vlak bij de Belgische grens.”

Voor meer informatie, klik hier