De zorg is een vitale sector voor de samenleving. Het bestaat zelf uit mensen die net als ieder mens op z’n tijd aandacht en zorg nodig hebben. Zeker in deze stressvolle tijd is het goed om af en toe even te kunnen ontkoppelen.

Vanuit dit besef is het initiatief “Groen voor de Zorg” geboren, een initiatief van NFH, samen met VU Amsterdam en verscheidene anderen, waaronder groene zorgverleners, hoveniers aangesloten bij VHG, Wandelnet, JIJ MAG.NU, en NatureBliss. De Fred Foundation heeft ons van het begin af aan gesteund met raad en daad. 

Ons doel is om mensen in de zorg, weer wat meer op adem te laten komen – fysiek en mentaal – door het contact met de helende kracht van de natuur. In het kader van hun werk en/of in hun privé-situatie.

Samen met werknemers en werkgevers in de zorg wordt een gevarieerd en op de situatie afgestemd aanbod van natuurervaringen in beeld gebracht.

Het initiatief Groen voor de Zorg is onderdeel van de Missie Veerkracht van de Federatie voor Gezondheid.

De keuzes variëren van het kijken naar een virtuele natuurervaring in de pauze, lunchwandelen in het groen, vergroenen van de werkplek., wandelen in de “wilde natuur”, al dan niet met collega’s en/of begeleid, meerdaags “herstel in het groen”-pakket, tot een groen tuinadvies voor eigen tuin. Zorgwerkgevers kunnen kiezen voor bijvoorbeeld de aanleg van groene ontspanningsplekken voor medewerkers en vrijwilligers.

We zijn in contact met verscheidene instellingen op het vlak van gezondheidszorg, waaronder ziekenhuizen.

Voor meer informatie, klik hier voor de brochure ‘Groen voor de Zorg’.

Interesse? Neem dan graag contact met ons op via info@nfhfoundation.com. Projectleiders Paul van der Velden of Ellen van Bodegom staan voor uw klaar.