bedrijfsleven

Nature For Health werkt graag samen met zorgverleners, zorgverzekeraars, en ondernemers met een maatschappelijke missie. Van lokale zorginstellingen en bedrijven tot internationale marktpartijen. Ons doel is het op gang brengen van een nieuwe ‘bedrijvigheid’ op het vlak van natuur en gezondheid, met start-ups, nieuwe methodieken, diensten en producten.

Wij stimuleren en faciliteren de oprichting van zgn. living labs met ruimte voor onderzoek en ontwikkeling van methodieken en producten op het gebied van natuur en gezondheid. Deze labs bieden goede mogelijkheden voor winstgevendheid én dragen bij aan de wetenschappelijke onderbouwing van de inzet van natuur bij het herstel van ziekten, bij preventie en bij gezond en vitaal ouder worden.

Voorbeelden van living labs: de Buitenhof van Thebe, De Wever en Dagbesteding de Buitenhof in Tilburg, de RadboudUMC Psychiatrie Therapietuinen (Nijmegen) en de BuitensteBinnenTuin van VieCuri Medisch Centrum in Venlo.

We werken graag samen met zorgverleners in het groen, zoals wandelcoaches, natuurtherapeuten, landschapstherapeuten, lifestyle coaches, buitenpsychologen, tuintherapeuten en anderen. Dat zijn mensen die een grote praktijkervaring hebben opgebouwd wat betreft de inzet van natuur bij preventie en herstel. Zo werken wij samen met onder meer de Buitenpsychologen en Feelz.

We zijn ook voorstander van de ontwikkeling van zorgverzekeringen met een duidelijke groene component, en het opnemen van “natuur op doktersrecept” in gezondheidsprogramma’s en in de basisverzekering.  Zie voor referentie ook:  De Groene Zorgverzekering

Ook het Nationaal Groenfonds schenkt aandacht aan de relatie tussen natuur en gezondheidszorg. Zie bijvoorbeeld de brochure Zorg koppelen aan natuur. Tevens is interessant het rapport van IVN, de VU en Natuurvoormensen over Groene Gezonde Ziekenhuizen. En kijk eens naar dit inspirende voorbeeld van Olso University Hospital dat gedegen rekening houdt met de natuur bij de behandeling.

Belangrijk zijn ook de bedrijfsmatige en toeristische activiteiten die gebaseerd zijn op de helende kracht van natuur en landschappen. En die daarvan gebruik maken zonder het landschap schade te berokkenen. Dit omvat de zogenoemde therapeutische landschappen, met beroepsgroepen zoals landschapstherapeuten, groentherapeuten, lifestyle coaches en wandelcoaches.

Bent u als ondernemer geïnteresseerd in de (markt-)mogelijkheden van “groen en gezond” en/of het opzetten van een living lab? En wilt u weten hoe Nature For Health u daarbij kan ondersteunen? Neem dan contact op via info@nfhfoundation.com