Haarlem, Tilburg, 4 juni 2021               

Op 4 juni 2021 ondertekenden Bloom Healthy Life – Ameland  en Nature For Health (NFH) een samenwerkingsovereenkomst, gericht op het helpen creëren van duurzaam, natuurgerichte zorg en zorgtoerisme op het Waddeneiland Ameland.

De focus van de overeenkomst is: “Vakantie vieren en vitaler worden op Ameland – Plezier beleven aan een gezonder leven”.  

Ameland heeft grote potenties op het vlak van het combineren van zorg, natuur, landschap en toerisme. De mooie omgeving met kuuroorduitstraling met eilandgevoel is in trek bij zowel Nederlanders als buitenlanders. Ameland heeft van zowel laagste fijnstofniveau van Nederland als zoutwaterbronnen. Er zijn geweldige combinatiemogelijkheden van zorg en toerisme. Ameland heeft tevens een ‘Golden Quality Coast Award’ ontvangen. Dit is een certificering van de internationale organisatie Green Destinations, waarmee NFH samenwerkt.

Bloom Healthy Life (BHL) biedt op Ameland vitaliteitsprogramma’s in een ambulante residentiele setting en binnen het eigen zorgnetwerk. Of, zoals Kees van der Ploeg, voorzitter van het BHL bestuur zegt: “Omarm het plezier van gezonder leven in de schoonste lucht van Nederland! ”Nature For Health – een maatschappelijke organisatie gericht op het versterken van de kwaliteit van leven voor mens en natuur – verwelkomt gezondheidsinitiatieven en innovaties gericht op de natuur en de leefomgeving, zoals Bloom Health Life – Ameland.

NFH’s Executive Rob Wolters zegt: “Het is geweldig hoe Bloom Healthy Life – Ameland vitaliteit van mensen stimuleert door gebruik te maken van de prachtige natuur en de gezonde lucht op Ameland. Het concept van Bloom Healthy Life verbindt zorg, toerisme en leefomgeving met elkaar. Dit concept heeft – letterlijk – de toekomst”.

Bloom Healthy Life en NFH gaan in het kader van de samenwerking visies, ervaringen en kennis uitwisselen, mede over de vernieuwende kanten van het Bloom Healthy Life-initiatief.  NFH en Bloom Healthy Life werken tevens samen bij het uitrollen van meer natuurgerichte zorglocaties op andere plaatsen in Nederland of daarbuiten.

Informatie voor de redactie:

Voor meer informatie, neem graag contact op via info@nfhfoundation.com of info@bloomhealthylife.com