Utrecht/Tilburg, 9 oktober 2019

Beter in het Groen en Nature For Health gaan actief samenwerken. Zo willen we nog meer bekendheid geven aan de voordelen en mogelijkheden om de natuur in te zetten voor onze gezondheid.

Beter in het Groen

Beter in het Groen is een website met gezond aanbod in de natuur. Vol activiteiten die helpen om gezond te blijven of gezonder te worden; van wekelijkse wandelgroepen en buitensportlessen tot burn-out begeleiding, leer-werktrajecten of re-integratie in het groen. In een natuurgebied, tuin of park dicht bij huis. De website omvat al meer dan 1200 activiteiten in het hele land.

Nature For Health

De stichting Nature For Health (NFH) verbindt natuur en gezondheid. NFH brengt wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen bij elkaar, en inspireert burgers, zorgverleners en overheden om de kracht van de natuur (opnieuw) te ontdekken. Voor een betere gezondheid, meer kwaliteit van leven, lagere zorgkosten én een prettige groene leefomgeving.

Nature For Health maakt Beterinhetgroen.nl onderdeel van haar communicatie en brede netwerk rond natuur en gezondheid. Daarnaast bekijken we samen hoe we dit krachtige concept internationaal kunnen uitrollen, onder meer via het Europese Onderzoeksprogramma Horizon 2020, dat innovatie stimuleert in gezondheidszorg, welzijn en duurzaamheid.

Contact

Bent u benieuwd naar onze missie of geïnteresseerd om samen te werken? We gaan graag in gesprek! Neem dan contact op met Rob Wolters van Nature For Health (rob@nfhfoundation.com). Kijk ook op www.beterinhetgroen.nl