De NFH lentebijeenkomst hebben we vanwege de coronacrisis moeten annuleren. Maar gelukkig volgt na de lente altijd weer de zomer. Nieuwe kansen!

Wij denken aan nieuwe kansen nu de coronacrisis de wereld heeft veranderd. Steeds meer mensen gaan naar buiten, zijn aan het tuinieren, vergaderen buiten, ontmoeten elkaar op een heel andere wijze. Wellicht gaat ook het onderwijs meer naar buiten, evenals de reguliere zorg.

Kansen voor ons, mensen die de waarde van de natuur en het buiten zijn al langer onderkennen.

Er zijn al voorbeelden van nieuwe ontwikkelingen. En graag bieden we je de gelegenheid om elkaar te inspireren met ervaringen en ideeën.

We komen daarvoor bij elkaar op 25 juni 2020, bij Kiemkracht64 in Malden. We kunnen daar zowel binnen als buiten zijn. We gaan graag met elkaar de mogelijkheden verkennen hoe we daar met inachtneming van de dan geldende coronaregels een waardevolle bijeenkomst kunnen hebben. Het leuke is dat Kiemkracht64 als ondertitel heeft: ‘land van mogelijkheden’.

Programma

We zullen om 10 uur beginnen met een verhaal van Marion Boenders over Kiemkracht64. Over de tuin met permacultuur, de aanleg van het voedselbos, de winkel waarin ze hun eigen producten verkopen, de mensen die er werken en de samenwerkingen.

Jasperina Venema van Nature For Health zal vertellen over de betrokkenheid bij het Platform Speelnatuur in de gemeente Tilburg. De afgelopen jaren hebben ze ca 25 schoolpleinen vergroend. Nu de scholen weer voorzichtig open mogen is er vanuit het platform een heel pakket aangeboden waarmee de scholen hun groene speelplein ook in kunnen zetten als buitenlokaal. Op die manier kunnen meer kinderen naar school komen en is er meer ruimte om afstand te houden. In het pakket zijn lessen opgenomen die je buiten kunt geven. In het pakket zit bijvoorbeeld ook de inzet van een natuurpedagoog om de leerkrachten te helpen bij het opstarten van het buiten les geven. En de toezegging van deelnemende hoveniersbedrijven om tijdelijk boomstammen op het schoolplein te leggen als extra zitmogelijkheid.

Na de verhalen is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan naar aanleiding van het gehoorde en eigen ervaringen.

We gebruiken een lunch van eigen teelt van Kiemkracht.

Na de lunch gaan we verder aan de slag met ervaringen en ideeën. We gaan zo mogelijk krachten bundelen om nieuwe kansen samen op te pakken.

Om ongeveer 16.00 uur ronden we af met een hapje en een drankje.

De kosten zijn € 75,- en € 35,-  voor voorheen BVGZ leden.

Aanmelden kan via een email Jasperina@nfhfoundation.com. Je ontvangt dan een factuur en verdere informatie over de bijeenkomst.