Na ruim 5 jr gaat de Beter in het Groen-zoeker per 1 september 2020 offline.

Op meer dan 1300 plekken in Nederland zijn initiatieven via deze website aangemeld: van wekelijkse buiten-sportlessen tot kindertherapie en re-integratie in het groen. In een natuurgebied of park dichtbij huis.

Een doorontwikkeling van de BihG-zoeker is vereist om te voorzien in behoeften uit de praktijk, op te schalen en voor een grotere inbedding van activiteiten en kennis van natuur en gezondheid.

Het huidige model van gratis aanmelden van initiatieven gefinancierd door partnerbijdragen is onvoldoende om vereiste doorontwikkeling te organiseren. Daarom is besloten om BihG in de huidige vorm te stoppen.

De unieke database gaat niet verloren: Mediquest draagt deze over aan Nature For Health (NFH).

NFH is een community rondom natuur en gezondheid aan het bouwen, met liefst ook een BihG2.0. Partijen die daaraan mee willen bouwen zijn welkom!

NFH dankt Augie Vissers, de initiatiefnemer en beheerder van BihG,  voor de inspiratie en de informatie die zij samen met de BihG partners voor 5 jaar lang via Beter in het Groen heeft geboden. Het was het meer dan waard! NFH dankt Mediquest voor de goede samenwerking en de overdracht van de database.

Mensen die zich willen aanmelden als lid van de NFH Online Community, kunnen daartoe een verzoek doen.

Zij die ideeën hebben voor een BihG2.0 en de financiering daarvan worden gevraagd contact op te nemen via info@nfhfoundation.com of telefonisch.

———————————————————————————————-