In een artikel over het stadsdeel Reeshof in Tilburg – in het magazine Focus op Reeshof – beargumenteren Rob Wolters en Paul van der Velden van NFH dat groen gezond maakt en dat wijken een ‘groen voor gezond’-impuls moeten krijgen.

Een quote uit het artikel: “Groen maakt gelukkig, onthaast en geeft rust. De natuur inspireert, activeert en daagt uit tot beweging.  Of  het nu in onze eigen tuin, het Reeshofpark, het Reeshofbos, of  langs de waterkant van het Wilhelminakanaal is, of aan het strand, op de heide of in de bossen”. 

De auteurs stellen ook: “We kunnen ook een natuur-  & gezondheidsimpuls geven aan onze wijk Reeshof! Het is op veel plaatsen een groene wijk met parkjes en parken, zoals het Reeshofbos en het Reeshofpark . En het winkelcentrum Heyhoef heeft zelfs de ambitie om het meest dementievriendelijke winkelcentrum van Nederland te worden. Het belang van groen en natuur mag daarbij niet ontbreken”.

Het artikel eindigt met een pleidooi: “Waarom maken we van de Reeshofkant van het Wilhelminakanaal en van het Reeshofbos geen groen & gezond-zone? Alle ingrediënten daarvoor zijn aanwezig! We kunnen – dus – zelf het nodige doen om onze gezondheid te verbeteren. Alleen al door naar buiten te gaan, en te gaan genieten van al het groen in en om de Reeshof. En door onze omgeving groener te maken. De bal ligt bij jezelf. Natuur in je tuin, op het balkon, langs de sportvelden, op schoolpleinen, in winkelcentra. Het zijn allemaal zaken die jezelf kunt helpen vormgeven. En ga eens met mensen in een kwetsbare fase van hun leven de natuur in. Het zal jezelf ook helpen. Laten we vooral de jeugd niet vergeten.  De basis voor een gezonde levensstijl leg je vaak al vroeg in je leven.”

NFH is haar wijkgerichte aanpak van natuur & gezondheid verder aan het ontwikkelen. De Reeshof in Tilburg zal daar zeker onderdeel van zijn.

Het volledige artikel Groen in de Reeshof is gezond is hier te lezen.