Baarle-Nassau, 2 Augustus 2019

Logeerhuis FRITS wordt de eerste pilot van het initiatief Nature on Your Mind van Nature For Health (NFH) in samenwerking met de Buitendokters. Vandaag hebben beide organisaties daartoe de aftrap gegeven.

FRITSvisit02092019Groep

In het kader van ‘Nature on Your Mind’ helpt NFH gezondheids-  en welzijnsorganisaties (verdere) stappen op het vlak van de vergroening te laten maken, mede door het gebruik van de natuur en het landschap voor stabilisatie en herstel van patiënten / gasten.

FRITS ligt in Baarle – Nassau op landgoed Cruyshof, 15 hectare groot, en is omgeven door een prachtig landschap met weilanden, bossen, vijvers, houtwallen en oude bomen.

Bij FRITS kunnen mensen met een ontwrichtende ervaring tot rust komen en aan hun herstel werken om zo gesterkt weer terug te keren naar hun normale leefsituatie. Mensen die tijdelijk bij FRITS logeren worden gasten genoemd. Zo ervaren zij dit ook. Bij FRITS streeft men naar zelfvoorziening. De ligging van FRITS in de natuur zorgt ervoor dat mensen weer tot zichzelf komen. Het biedt een adempauze,  wat een positieve invloed heeft op het leven. De ervaringen van mensen die bij FRITS verblijven of hebben verbleven zijn zeer positief. Allen noemen de helende werking van de natuur en het landschap.

De doelstelling van het project is het implementeren van Nature on Your Mind bij het Logeerhuis FRITS voor het vergroten van de gebruiksmogelijkheden van natuur en landschap door gasten, het versterken van de natuur en het verlagen van zorgkosten.

Er wordt een Nature on Your Mind vitaliteitsprogramma ontwikkeld in samenwerking met  ervaringsdeskundigen en (ex) gasten van FRITS. Het programma zal de mogelijkheden van de aanwezige natuur en het landschap voor gebruik door gasten benadrukken.

Als onderdeel van het programma zal de wandel- en beweegroute “verborgen bezienswaardigheden” worden gerealiseerd alsook een “Nature on Your Mind” seizoenskalender worden opgesteld. In deze kalender wordt op een toegankelijke en aantrekkelijke manier – een pallet van gebruiksmogelijkheden geschetst voor beleving en gebruik van de natuur en het landschap rond de gebouwen.

De resultaten van het project, waarvoor momenteel  fondsen worden gezocht,  zullen ook voor andere instellingen en organisaties nuttig zijn.

Voor meer informatie, zie https://centrum-frits.nl en http://www.nahf.nl/actie-nature-on-your-mind/ of email naar info@nfhfoundation.com of bel naar 06-53691866. (Op de foto vertegenwoordigers van Nature For Health, FRITS en Buitendokters)