Tijdens de AMX-week van 28 oktober – 1 november 2019 zijn studenten van Avans Hogeschool – Breda bezig geweest met een uitdagend vraagstuk vanuit twee gecombineerde opdrachtgevers namelijk Centrum – FRITS in Baarle-Nassau en Nature For Health (NFH).

Het eindresultaat, 1 November gepresenteerd in het Chassé Theater Breda, was een pakkende ‘trailer voor FRITS’. Er is een aantal ideeën opgeleverd waar FRITS en NFH mee verder kunnen, mede in het kader van het NFH initiatief Nature on Your Mind. FRITS is de eerste pilot van dit initiatief.

De – best wel taai bevonden – opdracht voor de studenten was: ontwikkel een vitaliteitsprogramma voor de gasten van FRITS in de natuurlijke omgeving.

Namens NFH waren Mark Verweij en Paul van der Velden de begeleiders van de studenten. Paul van der Velden fungeerde tevens als opdrachtgever namens FRITS en NFH. Mark Verweij leverde kennis en inzicht omtrent natuur en gezondheid.

De studenten vonden het een mooie ervaring om in de praktijk te zien welke positieve impact natuur heeft op het welbevinden van de mens. Dit wordt in algemene zin nog onvoldoende gebruikt. Meer aandacht voor natuur in helingsprocessen is iets waar NFH en FRITS zich beiden hard voor maken. Ook gesprekken met gasten, boswachter, en de locatiecoördinator van FRITS waren voor de studenten van grote toegevoegde waarde.

De trailer zal binnenkort op YouTube worden geplaatst.