Baarle-Nassau, 28 oktober 2019

12 studenten van AVANS Hogeschool van verschillende studierichtingen gaan vanaf maandag 28 oktober 2019 4 dagen aan de slag bij FRITS. Een uitdagende opdracht ligt er klaar. Het is een gecombineerde opdracht vanuit FRITS http://www.centrum-frits.nl en Nature For Health (NFH) www.nfhfoundation.com

FRITS is een ‘logeerhuis / respijthuis’ voor mensen die tijdelijk in een maatschappelijk ontwrichtende situatie verkeren, of hebben verkeerd. Dit kan zijn als gevolg van een ‘burn-out, scheiding, huiselijk geweld, mantelzorg, psychologische situatie etc.’. FRITS ligt in een prachtig landgoed-landschap van bossen en weilanden.

Nature For Health (NFH) is een stichting die zich bezighoudt met de relatie tussen natuur en gezondheid en is ervan overtuigd dat de natuur onze kwaliteit van leven en gezondheid sterk verbetert.

FRITS is een pilot van Nature on Your Mind. Dat is een actieprogramma van NFH, waarin de vergroening van de mentale gezondheidzorg centraal staat. De natuur heeft een belangrijke helende werking, zo blijkt uit de ervaringen van het eerste jaar na de opening van FRITS.

Voor FRITS willen we, als onderdeel van Nature on Your Mind, een vitaliteitsprogramma met wandel- en beweegroutes ontwikkelen in en rond het terrein van FRITS. Ook een andere invulling is mogelijk voor zover het past in de herstelgedachte van FRITS. Randvoorwaarde is dat de natuur en landschap zoveel mogelijk in tact blijft en verder versterkt wordt.

De opdracht aan de studenten is: ‘Wandel buiten de gebaande paden en laat je fantasie de vrije loop’.

Vragen aan de studenten zijn met name: kunnen jullie een vitaliteitsprogramma aandragen? Hoe kunnen wij (ex)Gasten van FRITS inzetten bij de realisatie van dit vitaliteitsprogramma.

Vanuit bundeling van krachten willen we komen tot gezondere mensen en maatschappelijke innovatie, met de natuur als “groen medicijn”.

————————————

Voor informatie, neem contact op met:

Paul van der Velden
Sociaal innovator@FRITS / Associate@NFH

Tel.: 06-83796965
@: ptwvandervelden@outlook.com