Een participatietuin – en wereldtuin in één. Bram van Beurden heeft als landschapsarchitect / horeca-ondernemer een droom: de oude tennisbanen omvormen tot een participatietuin. ‘De verbinding met de wijk De Reeshof in Tilburg is super belangrijk. Ik wil mensen laten zien wat er allemaal groeit en bloeit’, aldus Bram van Beurden.

In de Reeshof helpt Nature For Health hier vorm aan te geven, vanuit het project Groene Gezonde Wijk Reeshof, gesteund door de Gemeente Tilburg. In het kader van #NLdoet van het Oranje Fonds werkten we vandaag mee met 8 vrijwilligers. Het bijzondere was dat de vrijwilligers vier verschillende nationaliteiten hadden: Duitse, Nepalese, Argentijnse en Nederlandse.

Vandaag werden er houten palen geplaatst, compost verplaatst en ‘rillen’ gevuld, een boom omgezaagd en verscheidene bomen geplant. Lupi (10 jaar), Reeshofbewoner met Argentijnse nationaliteit, plantte de verschillende fruitboompjes. ‘Lupi heeft beloofd om regelmatig de bomen te bezoeken, ze water te geven en tegen ze te praten’, vertelt 🌐 Paul van der Velden, projectleider Gezonde Groene Wijken bij Nature For Health.

‘Het was een heerlijke dag waarbij ik mooie verhalen heb gehoord en lekker mee heb kunnen werken’, zei Bettina uit Duitsland. In het dagelijks leven stedenbouwkundige in Köln. Bettina is graag buiten en werkt graag in de natuur.

Het was een productieve dag met een oranje zonnetje.