Daar is ie weer: de nieuwsbrief van Nature For Health (NFH), mei 2020.  Met nieuws over actuele ontwikkelingen rond natuur en gezondheid.  En over plannen en ambities van NFH.

Het was en is een vreemde tijd, de afgelopen maanden, voor iedereen. Ook voor Nature For Health. Geplande initiatieven en bijeenkomsten moesten worden afgezegd en projecten aangepast. Onze ambities namen echter alleen maar toe. Het coronavirus en de maatregelen er tegen sloegen diepe wonden in de samenleving.

Maar mooi was het om te zien hoe mensen elkaar gingen helpen. En hoe volksgezondheid ineens prioriteit nummer 1 kan worden, wereldwijd. De natuur zagen we letterlijk en figuurlijk meer in ons bestaan terugkomen. Wilde dieren op lege straten, streeploze luchten, en het rook lekkerder buiten.Het coronavirus en de crisis stellen ons niet alleen voor een enorme medische taak, maar vooral ook voor een sociale taak: het vinden van een balans tussen de angst voor het virus en hogere waarden, zoals menselijk contact, mentale gezondheid en een positieve relatie met de natuur.

En, het is waar wat wordt gezegd, een crisis biedt kansen om dingen ten goede te keren. Om aan een samenleving te werken waar mens en natuur in balans zijn met elkaar. Waar economie niet meer de muziek bepaalt, maar dienstbaar is aan mens en natuur.

Daaraan werken we met hernieuwde kracht als Nature For Health, samen met onze partners.

Klik hier voor de nieuwsbrief.