NFH is toegetreden tot de Missie Veerkracht van de Federatie voor Gezondheid, met het initiatief “Groen voor de Zorg”.

De zorg is een vitale sector voor de samenleving. Het bestaat zelf uit mensen die net als ieder mens op z’n tijd aandacht en zorg nodig hebben. Zeker in deze stressvolle tijd is het goed om af en toe even te kunnen ontkoppelen.

Vanuit dit besef is het initiatief “Groen voor de Zorg” geboren, een initiatief van NFH, samen met VU Amsterdam en verscheidene anderen, waaronder groene zorgverleners, hoveniers aangesloten bij VHG, Wandelnet, JIJ MAG.NU, en NatureBliss. De Fred Foundation heeft ons van het begin af aan gesteund met raad en daad. 

Ons doel is om mensen in de zorg, weer wat meer op adem te laten komen – fysiek en mentaal – door het contact met de helende kracht van de natuur. In het kader van hun werk en/of in hun privé-situatie.

We hebben “Groen voor de Zorg – keuzekaarten” ontwikkeld. Samen met werknemers en werkgevers in de zorg wordt een gevarieerd en op de situatie afgestemd aanbod van natuurervaringen in beeld gebracht.

De Missie Veerkracht van de Federatie voor Gezondheid roept op om buiten de bestaande kaders te denken, creatief te zijn en lef te hebben. We voelen ons aangesproken door deze missie en doen daarom mee.

Voor meer informatie over Groen voor de Zorg, klik hier.